דלקת מוגלתית חריפה בזקיק השיער של הריס או בבלוטת החלב נקראת “שעורה” בגלל צורתה העגולה האופיינית. איך לטפל ב- שעורה בעין באופן טבעי (תרופות סבתא):
דלקת מוגלתית חריפה בזקיק השיער של הריס או בבלוטת החלב נקראת “שעורה” בגלל צורתה העגולה האופיינית, הדומה לגרגר. חוסר המזיק החיצוני של תופעה זו מטעה: היא מעידה בבירור על ירידה בתכונות המגן של מערכת החיסון ודורשת טיפול זהיר כדי למנוע הישנות וסיבוכים אפשריים.
גורמים להופעת שעורה על העין
Staphylococci, המעדיפים להתיישב על עור ושיער אנושיים, אינם מתבטאים בשום צורה עם חסינות חזקה. רבייה אינטנסיבית שלהם מופעלת על ידי ירידה בתכונות המגן של הגוף, ההיפותרמיה שלו, מחלות קשות והיפווויטמינוזיס, ההשלכות של פלישה helminthic. חודרים למבנה זקיק השערה, סטרפטוקוקוס גורמים לדלקת ולספירה כתגובה למיקרואורגניזם פתוגני. זהו הגורם העיקרי לשעורה בעין בחולים בכל הגילאים. עם תזונה לא מאוזנת, מאמץ גופני מוגבר או מצבי לחץ, המחלה יכולה להופיע בצורה של מספר או ספורות מרובות על העפעפיים או הריריות. כמו כן, בין הגורמים התורמים להופעת שעורה בעין – הרגל לגעת בעפעפיים בידיים מלוכלכות, כמות גדולה של אבק בפנים או בחוץ.
איך לטפל ב- שעורה בעין באופן טבעי (תרופות סבתא):
- קומפרסים חמים:
- השרו מטלית נקייה או צמר גפן במים חמימים.
- הניחו בעדינות את הקומפרס החם על העין הפגועה למשך כ-10-15 דקות.
- חזור על פעולה זו מספר פעמים ביום כדי לעזור להפחית את הנפיחות ולעודד את ניקוז השעורה.
- שקיות תה:
- הנח שקית תה משומשת ומקוררת (תה שחור או ירוק) על העין הפגועה למשך 10-15 דקות.
- התכונות האנטי דלקתיות הטבעיות של התה עשויות לסייע בהרגעת השעורה.
- פרוסות מלפפון:
- מצננים פרוסות מלפפון במקרר ומניחים על העפעפיים הסגורים למשך כ-15 דקות.
- למלפפונים עשוי להיות אפקט מקרר ולעזור בהפחתת דלקת.
- אלוורה:
- מרחו כמות קטנה של ג’ל אלוורה טהור על האזור הפגוע.
- אלוורה ידועה בתכונות המרגיעות והאנטי דלקתיות שלה.
- משחת כורכום:
- מערבבים אבקת כורכום עם כמות קטנה של מים ליצירת משחה.
- יש למרוח את המשחה על השעורה, אך היזהר כדי להימנע ממגע ישיר עם העין.
- לכורכום יש תכונות אנטי דלקתיות.
- דבש:
- מרחו כמות קטנה של דבש גולמי על השעורה.
- דבש ידוע בסגולותיו האנטי-בקטריאליות ועשוי לסייע בריפוי.
- לשמור על היגיינת עיניים:
- שמור על ניקיון העין הפגועה על ידי שטיפתה בעדינות במים וסבון עדינים.
- הימנע משפשוף העין, מכיוון שזה עלול להחמיר את המצב.
- הימנע מאיפור:
- הימנע משימוש באיפור עיניים עד שהשעורה תתרפא.
זכור, תרופות סבתא אלו מבוססות על שיטות מסורתיות, ויעילותן עשויה להשתנות מאדם לאדם. אם השעורה נמשכת, הופכת לכאובה יותר, או אם אתם חווים שינויים בראייה, חיוני לפנות לייעוץ רפואי מקצועי בהקדם.
קבוצת הסיכון לסבירות להופעת שעורה כוללת:
- חולים עם חסינות מופחתת;
- אנשים עם מחלות של המערכת האנדוקרינית;
- חולים עם פתולוגיות של מערכת העיכול;
- אנשים שפעילותם המקצועית כרוכה בעבודה ברחוב או בחדרים עם תנאי אקלים קשים או לא סניטריים;
- חולים שסבלו ממחלות דלקתיות של העיניים והעפעפיים, כמו גם כאלה שלא סיימו את מהלך הטיפול שנקבע.
תסמינים של שעורה על העין
הנחת העפעף מורגשת עם תחושת כבדות, נפיחות ודלקת לאורך קו צמיחת הריסים. האזור הופך כואב, הטמפרטורה של עור העפעף עולה. לקו הבצקת יש גבולות ברורים, סימני היפרמיה – אדמומיות ודלקת מורגשים על הלחמית. בתוך 2-3 ימים מרגע התפתחות השעורה, נוצר ראש מוגלתי על פניו, שתכולתו תאים מתים של זקיק השערה.
עם שעורה פנימית, הפתולוגיה ממוקמת באזור שמתחת לעפעף – במה שנקרא בלוטת המיבומיאן, מה שהופך את המחלה כמעט בלתי נראית. התהליך הדלקתי מצוין על ידי התסמינים האופייניים של שעורה – דחיסה וכאב של העפעף הפגוע. הסכנה במחלה כזו היא התפתחות חלזיון – דלקת בסחוס סביב בלוטת המיבומיאן, המעכבת משמעותית את תהליך הריפוי ומאלצת את החולה לעבור בדיקה קבועה אצל רופא עיניים.
במקרים חמורים, כאשר שעורה ממוקמת בתוך בלוטת החלב, נצפים סימנים של שיכרון כללי – כאבי ראש ושרירים, חום, בלוטות לימפה נפוחות. טיפול עצמי במקרה זה הוא התווית קטגורית, ועל המטופל לפנות מיד לעזרה רפואית.
מינים ושלבי התפתחות של שעורה
בהתאם לוקליזציה וסימנים חיצוניים, הם נבדלים:
- שעורה חיצונית היא היווצרות כואבת על קו הריסים שמשפרת במהירות. סימני שעורה במקרה זה נראים לעין בלתי מזוינת, מה שמפשט את האבחנה;
- שעורה פנימית – ממוקמת בתוך העפעף, גורמת לאי נוחות עם כאבים עזים ותחושה של חפץ זר בעין. זה נמצא במהלך בדיקה רפואית חזותית.
היווצרות ופיתוח של שעורה מתרחשים במספר שלבים:
- תהליך החדירה. המראה של הסימנים האופייניים הראשונים של ספירה מצויין: גירוד, נפיחות, אדמומיות של העפעף באזור הדלקת. תוך מספר שעות, אי הנוחות מתעצמת;
- תהליך הספירה. קפסולה עם תוכן מוגלתי נראית על פני המבנה. עם עלייה בנפח המוגלה או מתח מכני, זה עלול לפרוץ בטרם עת;
- תהליך הפריצה דרך קפסולה מוגלתית. אם הדלקת לא מתפרצת מעצמה, המנתח יפתח אותה. ההפרדה של תוכן מוגלתי מתרחשת תוך מספר ימים;
- מַרפֵּא. במקום הכיב נוצר קרום, שמתחתיו נוצרת שכבה דקה של עור מתחדש. בהתאם לאיכות מהלך הטיפול ולמצב מערכת החיסון, תקופת הריפוי יכולה להימשך בין מספר ימים למספר שבועות.
סיבוכים של שעורה בעין
החשיבות של פנייה לטיפול רפואי כאשר שעורה מופיעה בשל הסיכון הגבוה לפתח את הסיבוכים הבאים:
- דלקת הלחמית – נגע זיהומיות של הקרום הרירי של העין, הגורם לנפיחות, היפרמיה והידרדרות מסוימת בראייה. הטיפול במחלה מורכב וארוך;
- chalazion – היווצרות של אופי ציסטי בחלק הפנימי של העפעף. גורם לאי נוחות, דורש טיפול ארוך טווח;
- phlegmon of the orbit – נגרם על ידי ספירה מרובה עקב ניסיון לפתוח שעורה באופן עצמאי או היווצרות מרובה של מוקדי suppuration עם היתוך שלהם לאחר מכן. תסמינים של פתולוגיה זו הם ליקוי ראייה, נפיחות חמורה, אי נוחות בעת הזזת העפעף וכו ‘;
- פקקת של מקלעת כלי הדם היא הפרה של יציאת הנוזל מהמסלול, מה שגורם לנפיחות. גלגל העין בולט החוצה, העור הופך לכחול, העפעפיים הופכים דלקתיים והראייה מתדרדרת בחדות;
- thrombophlebitis הוא תהליך דלקתי בכלי הדם. הוא מאופיין בכאב ראש, תחושת עייפות, ירידה בחדות הראייה, אדמומיות של הקרום הרירי של העין;
- דלקת קרום המוח – ההשלכות של פלגמון העין. סימנים של פתולוגיה קטלנית: טמפרטורה מעל 39 מעלות צלזיוס וכאב ראש חמור;
- אלח דם – הרעלת דם עקב חדירת מוגלה ומיקרואורגניזמים פתוגניים לתוכה. סימני סיבוכים: שיכרון הגוף, צמרמורות, דפיקות לב, פריחה, אי ספיקת נשימה.
אבחון של שעורה
ביצוע האבחנה הנכונה אפשרית כבר עם בדיקה חיצונית של המטופל וניתוח תלונותיו. אם המחלה מתרחשת לעתים קרובות יחסית, יידרשו בדיקות מעבדה כדי למנוע או לזהות:
- סוכרת;
- פלישות הלמינתיות;
- HIV / איידס או מחלות אחרות הגורמות לירידה חדה בחסינות.
טיפול בשעורה
עם חסינות חזקה, המחלה יכולה להיעלם מעצמה ללא טיפול מיוחד. זה קורה אם ההשפעה השלילית על הגוף פסקה, והפעלת סטפילוקוק דוכאה.
טיפול עצמי של שעורה על העין עם תרופות בבית אינו מומלץ. יתר על כן, מתכונים עממיים מהווים לעתים קרובות איום על החזון. טיפים כיצד לטפל בשעורה עלולים לקרוע את הקפסולה המוגלתית ולהדביק את הקרום הרירי של העין עם ההשלכות החמורות ביותר.
קורס שנקבע על ידי מומחה יהיה הרבה פעמים יעיל ובטוח יותר. מרכיביו הם תרופות אנטיבקטריאליות, סוכנים אנטיביוטיים מקומיים ותרכובות להקלה על התהליך הדלקתי. הטיפול בשעורה צריך להתבצע תחת פיקוח ועל בסיס המלצות של מומחה. אם מתפתח סיבוך, הוא יתאים מיד את המהלך וינקוט באמצעים למניעת דלקת נוספת.
מניעה של שעורה
כדי למנוע את הסיכון של הופעת שעורה יעזור:
- ציות לכללי היגיינה אישית;
- אמצעים לחיזוק הגנת הגוף והחזרת חסינות;
- הדרה של מצבים של התחממות יתר או היפותרמיה של הגוף;
- טיפול בזמן במחלות זיהומיות חמורות;
- אורח חיים פעיל;
- תזונה מאוזנת, נטילת קורסי ויטמינים.
המלצות נוספות, תוך התחשבות במצב גופו של המטופל, יינתנו על ידי הרופא המטפל.
שאלות ותשובות
מה גורם לשעורה בעין?
הגורם העיקרי לדלקת הוא זיהום של בלוטת החלב או זקיק השיער של הריס עקב הפעילות החיונית הפעילה של סטפילוקוקוס. זה מקל על ידי זיהום אוויר הסביבה, ירידה בתכונות המגן של מערכת החיסון ואי ציות לכללי היגיינה אישית. פחות שכיח, שעורה מופיעה על העין עקב תנאים קשים של פעילות מקצועית או מחלות עיניים זיהומיות שלא טופלו.
איך מופיעה שעורה?
הסימנים הראשונים לביטוי השעורה הם אי נוחות בעפעפיים, דלקת ונפיחות ניכרת באזור הריסים, גירוד ותחושת כבדות מסוימת. בתוך כמה ימים, ראש מוגלתי צהוב של מוקד הדלקת הופך לעין על פני העור. כשהיא מתבגרת, הוא פורץ, ולאחר מכן חולפים מספר תסמינים “דלקתיים” של המחלה, אך נותרו גירוד קל ואזור של אדמומיות.
כיצד להסיר במהירות שעורה מהעין?
כל טיפול בשעורה צריך להיות מוסכם עם רופא עיניים בלי להיכשל. ככל שתקדימו לפנות לעזרה, כך תוכלו להתמודד מהר יותר עם הפתולוגיה. סוכנים אנטיבקטריאליים ומשחות מקומיות יעזרו להאיץ את פריצת הדרך של הקפסולה המוגלתית. ניסיונות להסיר במהירות שעורה מהעין באמצעות קומפרסים, התחממות או סחיטת מוגלה מסוכנים מאוד ועלולים לגרום לדלקת חמורה של הקרום הרירי ולפגיעה בגלגל העין.